Bagaimana Nak Dapat CPUV Dari Nuffnang?

August 19, 2015

Rasanya ramai blogger yang menjadikan Nuffnang sebagai salah satu sumber pendapatan sampingan, termasuklah blog ni sendiri. Setakat ni aku masih setia dengan Nuffnang walaupun dah banyak kali bergaduh, hilang status gliterriti, sambung balik, dan sekarang dah tak gaduh lagi, sebab pesaingnya takde dalam blog ni, hehe.

Kalau yang masih baru lagi guna Nuffnang ni kat blog, dan masih belum dapat CPUV dari dorang, janganlah terus dibuang Nuffnang tu. Kena la sabar sikit kan, sebab sabar tu kan sebahagian daripada iman. Bagi blog yang traffic tinggi, mungkin takde masalah nak dapat CPUV ni, tapi kalau traffic slow macam blog aku ni, memang kena usaha keras sikit la :) Salah satunya kita kena selalu update survey Nuffnang.

Selalu UPDATE SURVEY Nuffnang

Jangan malas-malas tau. Sebab ni salah satu cara untuk bagi encik Nuffnang tu sedar kehadiran blog kita. Selalu lah update survey kat Nuffnang tu, sebab possibility untuk dapat CPUV tu agak tinggi kalau dah selalu update survey. Sekurang-kurangnya seminggu sekali, kalau rajin setiap hari. Serious. Aku bagitahu berdasarkan pengalaman. 

Bagi yang belum tahu kat mana nak update survey Nuffnang, boleh rujuk gambar kat bawah yer..

Login NUFFNANG > MY NUFFNANG > Manage Blogs> Update Survey




Dah update survey? Haa tunggu je, kalau ada rezeki, nanti melekat la 1 atau 2 atau 3 CPUV kat blog korang lepas ni. InsyaAllah. Kalau takde, cuba lagi. hehe. Ni cuma salah satu cara je, banyak lagi yang lain. Rajin-rajinlah singgah atau blogwalking, nanti ada la orang yang akan singgah semula. Ok, tu je, terima kasih sudi baca.






Nota SF:
"Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan"




You Might Also Like

24 comments

  1. Replies
    1. polls tu biasanya sekali ngn banner iklan, duduk kat bawah banner tu, yang ade beberapa soalan..

      Delete
  2. Assalamualaikum aliah dtg sedekah klik iklan :-)
    Blog aliah da lama tak merasa cpuv.. tambah tambah semenjak kurang update bulan bulan lepass hmmm.. sedihhhh ... ouh sakitnya tu disini di dalam hatiku :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aliah dtg :D hmm xpe jgn sedih2 ye, jgn putus asa, keke

      Delete
  3. Assalamualaikum aliah dtg sedekah klik iklan :-)
    Blog aliah da lama tak merasa cpuv.. tambah tambah semenjak kurang update bulan bulan lepass hmmm.. sedihhhh ... ouh sakitnya tu disini di dalam hatiku :-P

    ReplyDelete
  4. kak yoorin dah try,,,hehehe,..ritu macam give up..tp gigih laa update survey tukar2 jawapan..baru dpt cpuv..bagus ni sharing untuk kengkawan yg tak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yer kak yoorin, hee alhamdulillah ade jgk geng yg kate menjadi ^^

      Delete
  5. wahh... kan.. all the best!

    ReplyDelete
  6. tq for the tips, pernah dapat CPUV sekali tapi kebetulan masa tuh la tak aktif, tak perasan pun...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah atas perkongsian tips ni ye..

    ReplyDelete
  8. Nice tips. Terima kasih kongsi. Mai dpt CPUV dari ikea ,jemputlah visit,heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2, orite, dh balik dr visit blog awk :)

      Delete
  9. CF dulu tunggu 2 3 tahun baru dapat cpuv yang pertama. huhuhu.

    ReplyDelete
  10. bukan senang nak dpt.. lama tunggu tp bila dah ade in syaa allah akan terus melekat.. yg penting blog jgn lupe update..

    ReplyDelete
  11. selalunya klu de update.. nuffnang ambk masa 3 4 hari tuk kuarkan iklan balik.. huhu..

    ReplyDelete
  12. Ada baca juga tips update survey ni untuk dapatkan cpuv. Macam blog saya memang susah nak dapat sebab traffic memang slow sangat :)

    ReplyDelete
  13. ohmo! kalau awak tak share sumpah memang tak tahu... tq

    ReplyDelete

This blog is my personal blog. All the writings and stories in this blog is mine unless was mentioned and stated in it.
Sila jaga bahasa dan tutur kata anda di sini. Dilarang menggunakan bahasa kasar dan kesat.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.
Terima kasih kepada anda yang sudi singgah dan komen di blog ni. I am always appreciate it ! :)