Selfie Semakin Menjadi Kegilaan

June 18, 2014


Video ni just for fun ye :p


Selfie atau maksud lainnya ialah capture gambar sendiri dengan menggunakan kamera digital atau kamera handphone. Aku tengok selfie ni dah jadi trend zaman sekarang especially di kalangan remaja. Kat mana-mana je mesti ambil gambar, lepas tu pos kat laman sosial. Kan3? hehehe tapi bukan semua la yang macam tu, sebab bukan semua orang yang suka bergambar. Pada mulanya aktiviti ber'selfie' kat Malaysia ni, golongan artis je yang buat, tapi lama kelamaan jadi ikutan peminat-peminat dan tidak terkecuali juga golongan yang lain. 

Kalau tak silap aku, sekarang ni, bukan setakat selfie gambar je, tapi video selfie pun ada juga. Hari tu aku ada nampak artis terkenal tanah air, buat video selfie mase tengah show, dan upload kat laman sosial (instagram). Tengah show pun sempat lagi tu. Tapi nak buat macam mana kan, untuk peminat-peminatnya yang tersayang.

Tapi bagi aku, nak ber'selfie' tu boleh, tapi biarlah pada tempatnya. Jangan jadi macam dalam video kat atas tu. Kalau nak tahu korang tengok la video tu. Walaupun video tu dibuat oleh orang dari negara lain, tapi fenomena selfie tu kat mana-mana pun ada. Adakah selfie ni satu virus? 'Penyakit berjangkit' dari jarak jauh ni dah merebak dari satu ke tempat ke satu tempat lain.

Sakit perut aku gelak sambil makan popcorn. Jom saksikan gelagat kucing yang comel ni pulak :D





You Might Also Like

7 comments

  1. hahaha..
    mmg kurang ajar selfi diatas tue.
    makan selipar kalau silap org.

    ReplyDelete
  2. Salam # Income RM900 sehari "REGISTER PERCUMA" tiada
    bayaran di kenakan (kalau anda rasa program ini satu penipuan,
    ia tidak merugikan anda kerana anda tidak pun mengeluarkan
    modal) tidak perlu cari orang dan tidak perlu jual barang. Anda
    hanya perlu ada FACEBOOK / WHATSAPP / WECHAT termasuk
    laman sosial yang lainya. Anda perlu open link di bawah ini dan
    register. Anda terus dapat USD 25 x 3.4 = RM 85.00. Selepas itu
    anda akan dapat link anda sendiri. Anda hanya copy ayat saya ini
    dan post di laman sosial anda. Setiap orang yang buka link anda,
    anda terus dapat USD 10 x 3.4 = RM 34.00. Sangat mudahkan ???
    Anda boleh pilih cara pembayaran samada duit $$$ anda
    dimasukkan ke akaun bank atau cek akan diposkan ke alamat
    rumah anda. Jangan tunggu lagi. " REGISTER PERCUMA " sila
    klik link di bawah ini dan isi maklumat anda. Belum cuba belum
    tau dan tidak salahkan kalau mencuba
    Sila la klik link ni
    http://EachInvitePay.com/?share=1188

    ReplyDelete
  3. jom join give away contest nie :)

    http://www.ourlovebonding.com/2014/06/mini-blogger-selfie-contest.html

    ReplyDelete
  4. atie pun suka selfie jugak tp tgk tmpt.. hihi

    ReplyDelete
  5. suka sangat selfie tapi banyak untuk simpanan sendiri.. nak post kat mana-mana jarang sekali :D

    ReplyDelete
  6. Boleh je selfie... tapi k nrl jarang selfie nih... kalau ada pun, tuk simpanan sendiri je...
    Salam kenal, dik :)

    ReplyDelete

This blog is my personal blog. All the writings and stories in this blog is mine unless was mentioned and stated in it.
Sila jaga bahasa dan tutur kata anda di sini. Dilarang menggunakan bahasa kasar dan kesat.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.
Terima kasih kepada anda yang sudi singgah dan komen di blog ni. I am always appreciate it ! :)