Tutorial : Cara Delete Blog di Blogger 2015

September 13, 2015

Bagi yang belum tahu cara untuk delete blog di Blogger, boleh ikut steps di bawah. Untuk pengetahuan, korang masih boleh restore semula blog yang korang dah delete tu dalam masa 90 hari dari tarikh delete. Selepas tempoh 90 hari, blog korang akan di removed forever.

Tutorial : Cara Delete Blog

Ada 2 langkah je untuk delete blog.

1. Pergi ke Dashbord > Setting > Other > Tekan 'Delete Blog' (Rujuk gambar di bawah)



2. Lepas tu akan keluar pop-up window, then klik 'Delete This blog' dalam kotak oren. (Rujuk gambar di bawah)


Selesai :)



You Might Also Like

9 comments

  1. Selesai.. ;)
    Satu hari nanti mungkin..?

    ReplyDelete
  2. Assalammulaikum...

    wahhh... bagus ada tutorial nie... untuk kepada blogger2 yang tak tahu nak delete blog...

    mselim3

    ReplyDelete
  3. Perkongsian yang bagus.. trima kasih..

    ReplyDelete

This blog is my personal blog. All the writings and stories in this blog is mine unless was mentioned and stated in it.
Sila jaga bahasa dan tutur kata anda di sini. Dilarang menggunakan bahasa kasar dan kesat.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.
Terima kasih kepada anda yang sudi singgah dan komen di blog ni. I am always appreciate it ! :)