Tutorial : Cara Centerkan Blog's Stats / Pageview Blog

January 04, 2016

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni nak share tutorial pulak. Alang-alang ada sis comel tanya kat comment box, terus jawab kat entri ni, hihi, better tunjuk gambar sekali kot, lagi senang orang nak faham hendaknya :) Pertanyaan dari Sis Ainum Solehah.



Tutorial : Cara Centerkan Blogstats/Pageview Blog




1. Pergi ke Dashboard > Layout > Add a Gadget > Tambah Blog's stats

2. Tick macam gambar di bawah ni.


Blog's stats jenis yang saya guna ni dah disediakan dalam platform blogger.com. Cuma tambah je dalam blog. Sebenarnya blog's stats saya tu bukan lah betul-betul center kedudukan dia, tapi sebab saya setting macam kat atas tu, kebetulan nombor pageview tu yang menjadikan dia ngam-ngam kat tengah, haha. Blog's stat jenis lain boleh letak kat center, contoh boleh ambik dari 3 link ni :

1) Histats
2) Statcounter
3) 99counters


Harap-harap tutorial ni membantu beliau dan sesiapa yang belum tahu, hihi :D




You Might Also Like

4 comments

  1. tuto berguna nihh.. untuk center-kan header ada tak ? dlm blog ni

    ReplyDelete

This blog is my personal blog. All the writings and stories in this blog is mine unless was mentioned and stated in it.
Sila jaga bahasa dan tutur kata anda di sini. Dilarang menggunakan bahasa kasar dan kesat.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.
Terima kasih kepada anda yang sudi singgah dan komen di blog ni. I am always appreciate it ! :)