Freebies: Dot Background

July 18, 2013

Assalamualaikum w.b.t..
Salam sejahtera.. hai2.. petang ni ak rase rajin sikit nak buat and edit background untuk blog.. kat bawah ade 4 background yang ak dah edit.. kalau rase berminat boleh je ambik k..hehee tapi kalau korang taknak letak sebagai background blog, korang boleh letak jugak kat mane2 bahagian blog yang korang rase sesuai k..

http://img17.imageshack.us/img17/7729/iiq6.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/1341/hdh3.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/8647/lcbr.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/3192/ec63.jpg

Okay, cara untuk letak dalam blog sangat2 simple :

1) Dashboard>Layout>Add Gadget>HTML/Java Script,

2) Copy and paste code di bawah ni ke dalam ruangan HTML/Java Script tadi,
<style>body{background:white url(URL IMAGE) fixed;}
</style><div style="position:absolute; left:0px; top: 0px;"></div>

3) URL IMAGE tu korang boleh ambik code yang ak bagi kat atas tadi,

4) Preview dan save! Selamat mencuba :)



You Might Also Like

4 comments

This blog is my personal blog. All the writings and stories in this blog is mine unless was mentioned and stated in it.
Sila jaga bahasa dan tutur kata anda di sini. Dilarang menggunakan bahasa kasar dan kesat.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.
Terima kasih kepada anda yang sudi singgah dan komen di blog ni. I am always appreciate it ! :)