XPDC~ to Selai National Park (Part 4)

June 27, 2013




Assalamualaikum w.b.t..

ok, ak sambung lagi cerita ekspedisi kami..=) mase malam kedua kat sane, kami xde aktiviti sangat, just aktiviti bebas.. so kami buat bbq.. panggang ayam, sosej.. goreng kentang.. tapi yang sedihnye, ak terlepas best moment ni.. sob3 :'( sebabnye ak tertido kepenatan.. xdpt nk join korg wt bbq, sory yepp =.= hee


Sedia untuk dipanggang.. 

nyum2.. ayam panggang ^^ 

Koo Jia Jin & Salwani Abdul.. 

Sedia untuk dimakan.. 



.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....


12hb. Jun 2013
Hari terakhir kat sini.. masa pagi, lepas breakfast dan fitness session, kami melawat arboretum bersama pegawai taman negara tu..


Keringkan kasut, guna cara tradisional :p 

Dalam perjalanan.. 

Dah masuk kawasan arboretum.. 

Kanopi pokok dari bawah.. 

Meredah denai arboretum.. 

Mangrove tree? 

Pokok besar.. diameter lebih kurang 8*2 hasta lengan lelaki.. 

Spesies orkid di sana.. 

Ni pun salah satu spesies orkid.. nampak macam bukan kan? hehee 

Selamat jalan Selai National Park~ 


Maka berakhirlah sudah episod ekspedisi di Selai.. macam2 pengalaman yang kami dapat di sini.. jauh perjalanan luas pemandangan.. makin banyak dan jauh kite berjalan, makin banyak ilmu yang akan kite dapat..

Thanks kepada unit dokumentasi sebab upload gambar2 ni sume; Gie, Farhana, Safiy.. so dapatlah jugak ak letak kat blog ni.. hehee




You Might Also Like

14 comments

  1. hahaha risau je kasut2 tu terbakar sebab nampak dekat sangat dengan api

    ReplyDelete
  2. Follow me back ye kak comel :) hehe http://albaihaqie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wahhhh bestnya.... bbq..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, singgah kali pertama dan follow. Sudilah follow blog saya pula ya.

    Macam best je XPDC ni.

    ReplyDelete
  5. sejuk mata --> ku lihat hijau!

    ^_^ hehe

    ReplyDelete
  6. bestnya laaa haii..sya tak pernh sampai sini lagi :)

    ReplyDelete
  7. tgh berangan nk g national park yg kat pahang... =)

    ReplyDelete
  8. nicee..terbaik wooo..
    salam perkenalan.. :D
    folo me back yeah..

    http://www.bloqazizsafian.com

    ReplyDelete
  9. waaa..mcm best..dah lama mun xbuat aktiviti mcm ni..

    ReplyDelete
  10. Best nya xpdc ni! Nak join jugak...

    ReplyDelete
  11. seronok pegi masuk hutan ramai2,sambil mnikmati alam sekitar sambil merapatkan hubungan antara rakan :D

    ReplyDelete
  12. Wah! Adventure betul trip ini.

    ReplyDelete

This blog is my personal blog. All the writings and stories in this blog is mine unless was mentioned and stated in it.
Sila jaga bahasa dan tutur kata anda di sini. Dilarang menggunakan bahasa kasar dan kesat.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari saya sendiri.
Terima kasih kepada anda yang sudi singgah dan komen di blog ni. I am always appreciate it ! :)